Vi skapar lönsamhet

MWM News 2011-12-19

Skriv ut PDF
 Nyhetsbrev för MWM Group

LEDARE

Tonys tankar om tid

Har du varit på ett budgetmöte där man pratar om energibesparing och hur man kan använda IT mer effektivt? Antagligen.

Har du varit på ett möte där man pratar om klimatsmarta produkter och tjänster. Där olika tjänster framhålls (t ex mot kund) efter hur mycket koldioxid de förbrukar totalt. Kanske inte än!

Det finns ett stort intresse i branschen för minskad energianvändning och miljöpåverkan. Det är viktigt och bra när tidens tecken är att allt "goes digital".

För beprövade produkter som t ex för papperstillverkning är det förhållandevis enkelt att dokumentera värdekedjan för koldioxidbelastning: skog, transport, massa och pappersproduktion, transport, tryckning och distribution.

Men nästan aldrig ser man en Co2- uträkning för IT-tjänster. För samtidigt som IT driver utvecklingen framåt är även IT en belastning på miljön – genom tillverkning, elförbrukning och elektronikavfall.

Ökat medvetande om denna problemtik gör att vi bör ställa krav även på energieffektiv och miljömärkt IT för att arbetet ska kunna gå mot ett miljövänligt kretslopp, från inköp till återvinning. Vi som beställare och leverantörer måste börja ställa krav.

Jag känner på mig att 2012 kommer att bli ett riktigt spännande år för en systemleverantör. Själv längtar jag redan till att det ska bli januari. Men först ett vilsamt jullov!

Jag vill önska alla kunder och leverantörer en God Jul och ett Gott Nytt År!

VD, MWM Group

Tony Svensson

TÄVLING
Vinn en Xbox 360
Inför julen tänkte vi på MWM hjälpa en tursam läsare av MWM News med en julklapp! Vi lottar ut en Xbox 360 4 GB Inkl. Kinect och 3 Spel (360) värde ca 2 500 kr!
Allt du behöver göra är att maila in svaret på vad CopyTrack5 är till Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen "> Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen . Ange ”Tävling MWM News” i adressfältet och du är med i julklapps-tävlingen! SKYNDA! Vi vill ha Ditt svar senast 2011-12-20 kl 09.00!

KONFERENS
Microsoft - World Partner Conference Los Angeles
Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen ">Tony Svensson, VD och Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen ">Fredrik Sjölin, produktutvecklingschef besökte i juli månad World Partner Conference i Los Angeles, USA. Microsofts ledning delade under konferensen med sig av visionen de har för Microsoft, och det presenterades både produktinnovationer samt detaljerad strategi avseende Microsofts molntjänster för partners och deras kunder.– Framför allt känner jag att konferensen visade vikten av att kunna tillvarata de kommande teknikerna ur ett branschperspektiv, något vi på MWM tar tillvara genom att kombinera hög branschkunskap med god produktkompetens, säger Fredrik Sjölin.

AKTUELLT
Jonas Rehn ny VD för MWM Consulting
Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen ">Jonas Rehn återvände från USA och anställdes som ny VD på MWM Consulting. Jonas har ett förflutet på MTG Publishing samt har varit ansvarig för IFRA i Sverige och ingått i ledningsgruppen för IFRA internationellt. Jonas har erfarenhet av internationella konsult- och utvecklingsprojekt och är en van moderator för konferenser i Sverige och utomlands.Hur ser du på MWM Consulting?
– MWMs konsulter har gedigen erfarenhet från medieindustrin och de ekonomiadministrativa branscherna. Vår styrka är att vi på MWM har en helhetsförståelse för de verksamheter vi verkar inom, bland annat medieindustrin, men även en detaljkunskap om deras olika produktions- och affärsprocesser. Vi kan därmed vid varje projekt gå in och förstå företagets processer från dag ett, vilket minskar startkostnaderna för våra kunder, kommenterar Jonas Rehn, VD.

NYANSTÄLLNING
Per Jonsson ny AX-utvecklare.
MWM har rekryterat ytterligare AX-utvecklare, Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen ">Per Jonsson. Per kommer närmast från en anställning på Systeam och har även arbetat på Hands.

UPPHANDLING
MWM levererar uthyrningssystem åt Parkering Malmö
MWM levererar ett nytt uthyrnings- och debiteringssystem MWM Parking åt Malmö Kommuns Parkerings AB, ett parkeringsbolag som ansvarar för över 32 000 parkeringsplatser åt olika fastighetsägare i Malmö stad.Verksamhetssystemet utgörs av plattformen Microsoft Dynamics AX 2009.
– MWM Parking tar både tillvara på Dynamics AX standardfunktionalitet samtidigt som systemet anpassas utifrån Parkering Malmös specifika krav och behov. Projektets mål är att leverera ett system som ska öka effektiviteten och förenkla det dagliga arbetet för Parkering Malmö, säger Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen ">Carl Johan Hane, projektledare, MWM System.

OMVÄRLD
Framgångar för MWM i USA
MWM har under året som gått vunnit ett antal upphandlingar i USA, bland andra Richmond Times-Dispatch som installerade CopyTrack 5 på tryckeriet i Mechanicsville. Här kommer MWM även att utföra ett integrationsprojekt för att automatisera planeringen av tidningens produktioner. Under året har även flera uppgraderingsprojekt till den nya CopyTrack5-plattformen genomförts. De som nu lyfts till den nya plattformen är Providence Journal, Dallas Morning News, Sacramento Bee and Capital Newspapers (Madison).

NÅGRA RÖSTER UNDER 2011
DN nytt redaktionellt system
Eva Stoppel, Ekonomichef DN:”Att föra in ett nytt redaktionellt system på Dagens Nyheter innebär inte bara att ett av våra viktigaste system ska bytas ut, utan även att flertalet av våra anställda måste förändra sitt arbetssätt. Vi såg detta som ett strategisk viktigt projekt och valde då att ta hjälp av en erfaren extern partner. Valet föll på MWM Consulting då de har visat goda resultat från liknande projekt. Projektet genomfördes enligt plan och MWM var en betydande del i detta.”

Richmond Times-Dispatch om MWM Copy Track
Darrell Foster, Production Manager Media General, Richmond Times-Dispatch:”Although MWM CopyTrack will pay for itself in a few years through reduced overrun and waste, the primary benefit visible to our customers will be improved finish and delivery times. The system allows us to easily collect and analyze press and mail performance metrics to identify problem areas and opportunities for operational improvement. In addition, we are working to consolidate a number of different reports, job tickets and emails into a single end-of-run summary report that will meet the information needs of all our internal customers.”

Kyrkans tidning förbättrar sina processer
Anders Ahlberg, Publisher Kyrkans Tidning
”Vi visste att vi kunde förbättra vårt sätt att arbeta och planera, men inte exakt på vilka områden och hur det skulle kunna ske. MWM gjorde en grundläggande utredning snabbare och bättre än vad vi själva hade klarat av. Vi ser MWM som en partner som hjälper oss med hur vi ska fungera i framtiden.”

ERBJUDANDEN
Verksamhetsanalys ur ett affärsperspektiv
MWM Consulting har under det senaste året genomfört ett flertal framgångsrika verksamhetsprojekt med att effektivisera arbetet för att frigöra tid åt andra värdeskapande processer. Vi ser att många av våra befintliga kunder är intresserade. Vi kommer därför att erbjuda våra kunder, framförallt tryckerier och dagstidningar, en genomgång av arbetsprocesserna. Våra standardanalyser tar 5-10 dagar att genomföra. Under våren kontaktar vi alla våra kunder för att boka ett möte om detta, men om ni redan nu har frågor och vill boka in ett möte så tveka inte att kontakta oss.

ERBJUDANDEN
Funderar du på ett kraftfullt CRM- och affärssystem?
Många företag har idag allt större behov av ett kraftfullt system för CRM-hantering, projektplanering, kostnadsanalyser och kostnadsuppföljning. Funderar du på ett stöd för att effektivisera era processer bör du boka in ett möte med någon av våra erfarna verksamhetskonsulter för en diskussion om hur ditt företag kan förbereda sig för framtiden.

NY AFFÄR
DNEX Tryckeriet i Stockholm köper MWM CopyTrack 5
DNEX Tryckeriet i Stockholm har tecknat ett avtal med MWM Group gällande köp av produktionsuppföljningssystemet MWM CopyTrack 5.– DNEX Tryckeriet arbetar kontinuerligt med att förbättra sina processer för att uppnå maximal kvalité och effektiva rutiner. I detta arbete är insamling av korrekt data från produktionen en viktig ingrediens för att skapa bättre grund för analyser. Med MWM CopyTrack5 får vi en automatisk insamling av produktionsdata från tryckpress och packsal vilket ger oss ett mer exakt underlag för att styra, följa upp, analysera och i förlängningen fakturera vår produktion, säger Erik Wallhed, VD på DNEX Tryckeriet.

MWM är Microsoft Gold Certified Partner
MWM Group har status Microsoft Gold Certified Partner, vilken är den högsta nivån i Microsofts partnerlösningar. Microsofts certifieringstester är utvecklade för att bedöma hur väl ett företag kan designa, utveckla, implementera och administrera lösningar med produkter och teknologier från Microsoft. En Microsoftcertifiering innebär fördelar både för våra kunder och oss som företag, och det är ett av de bästa sätten att visa hur väl vi behärskar Microsofts produkter och lösningar.

logo
MWM Group AB | Nybohovsbacken 23 | SE-117 63 Stockholm | SWEDEN
Tel +46 8 50 00 87 70